Mennäviikon budjetti tais ylittyä hiukan, viel en o päässy laskemaan kun viimesin kauppakuitti jäi muorin pusssiin. Sorruin taas karamelliin, joskaan en samoissa määrin kuin ennen. Muffinssejakin ostin valmiina sen sijaan et oisin tehny ite- ei vaan jaksanu. Siitä huolimatta et sain muutaman ylimääräen lomapäivän lasten syysloman yhteyteen. Ruokaakin meni hiukan tavallista enepi kun kouluruokailua ei ollut- mut eipä o jääny pahemmin tähteitäkään.

 

Bioskapussit on hommattu ja parin alkusähläyksen jälkeen lajittelu sujuu hyvin ja ilokseni huomasin, ettei ainakan täl viikolla biojätteeseen o päätyny muuta kuin hedelmän- ja kananmunan kuoria ja kahvinporoja. Saas nähä kuin homma jatkuu..

 

 Ruokakaapit alkaa oleen niin tyhjät, et jäljellä on enää muutama hassu randompurkki , vanhentuneita mausteita ja viittä sorttia sokeria. Onneks sokeri säilyy lähes ikuisuuksia, voi sit väsätä vaik vaahtokarkkeja jouluksi.

 

Parin viime viikon aikana olen tavannut vanhaa ystävää, jonka kanssa pyörin paljon lasten ollessa pieniä, sitten yhteydenpito vain jäi kun elämä vei kumpaakin omaan suuntaansa. Nyt on kahviteltu jälleen yhdessä ja ideoitu käsillä tekemistä, molemmat kun on kierrätyshenkisiä ja intohimoisia käsityönharrastajia. Oon luukuttanut omista materiaalivaratoistani tavaraa jota en käytä ystävälle, joka sit ideoi ja valmistaa niistä jotain kivaa- kankaista tilkkutöitä, tilpehööristä tarpeellista tavaraa jne.

 

 On ollu pitkästä aikaa ilo innostua tekemisestä ja ideoinnista- joskus se kun saa puhua toisen näperryshulun kanssa tekemisistään, innostaa tekemään niitä keskeneräsiäkin loppuun ja löytämään uusia käyttötarkotuksia materiaaleille. Suunnittelimme jo ideariihi-iltapäivää viimehetken joululahjoja varten ens kuun puolelle. Oon viime vuosina valmistanu lasten lahjoja lukuunottamatta lähestulkoon kaikki lahjat itse- neulottuja villasukkia ja tumppuja lähinnä, joskus jotain muuta pientä. Jos tänä vuonna intoutuis taas ompeleenkin- ainakin kankaita ja tilkkuja on monta säkillistä, joten materiaaleista ei ainakaan oo pulaa.

 

Oomme päässeet nauttimaan jo pikku pakkasista ja mietin huolestuneena taas talvivaatteitten riittävyyttä. Onneks ipanat ei enää veny 10 senttiä neljännesvuodessa , joten suurin osa mennävuotisista talvikamppeista on yhä kelvollisia. Talvikengät tarvinee kuitenkin hankkia ainakin kahdelle, samoin pitkähiaisia ja-punttisia vaatteita. Jostain selviää sentään vanhaa korjaamalla, mutta rahareikä on selkeesti muodostumassa. Ruuasta ei enää pahemmin voi tinkiä, ny tarttis sit miettiä mistä nappaa muutaman ylimääräsen kympin. Ehkä pitäis taas käydä tekeen muutama jalkahoito ja ommella pari tilaustyötä joita muuten ei viittis tehä olleskaan. Mut jos sen verran ettei talous me kuralle..